top of page
Ontwerp%20zonder%20titel-13_edited.jpg

Detox

artisjok-ladrome-Plantenextract.jpg

Dagelijks krijgt ons lichaam heel wat afvalstoffen te verwerken. Van sommigen zijn we ons bewust en kunnen we ook vermijden, maar in deze vervuilde wereld zijn er ook heel wat stoffen die we niet kunnen vermijden. Ze dringen ons lichaam binnen via de lucht (uitlaatgassen, industrie, …) via water (pesticiden en kunstmeststoffen uit grondwater, chloor en lood uit leidingwater, spoelmiddelen uit flessenwater), via ons voedsel, via de huid (schoonheidsproducten en schoonmaakproducten), enz…. 

Ons lichaam is in staat om heel wat van deze belastende stoffen naar buiten te werken en doet dat voornamelijk tijdens de slaap via onze uitscheidingsorganen. Zorg dus steeds voor voldoende slaap en gun je kostbare lijfje de tijd om zichzelf te reinigen. Wanneer ons lichaam geen blijf meer weet met de gifstoffen, kunnen allerlei gezondheidsklachten de kop op steken. We kunnen onze gezondheid positief beïnvloeden door af en toe te detoxen. 

 

Onze lever is één van de belangrijkste uitscheidingsorganen om onszelf te ontdoen van afvalstoffen. Wanneer die overbelast is, heeft dat invloed op onder meer de gal en de spijsvertering. Mariadistel is dan een plant bij uitstek om de lever een duwtje in de rug te geven.

Maar de natuur biedt ons nog veel meer planten die ons kunnen helpen detoxen.  In deze rubriek vind je enkele producten die jou op weg kunnen helpen naar een zuiverder lichaam. 

Heb je behoefte aan een diepgaande reinigingskuur?  Informeer je altijd goed of laat je zelfs bij voorkeur begeleiden door een professional. 

De (kruiden)tips die wij geven zijn steeds bedoeld voor gezonde mensen die geen medicatie gebruiken.

De informatie en de producten vervangen nooit het consult van een arts of therapeut. Wij adviseren u om in de eerste plaats een arts te raadplegen en steeds dit advies op te volgen. Informeer ook altijd uw arts indien u kruiden gebruikt. Pan’s kruidbar kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de aanschaf of het toepassen van kruiden.

bottom of page