top of page
Ontwerp%20zonder%20titel-14_edited.jpg

Immuniteit en

 

Ziekte

citruskruiden-thee-herbal-kruideninfusie

Onze immuniteit bepaalt onze weerstand tegen infecties, bacteriën, virussen, schimmels,… 
Louis Pasteur (1822-1895) stelt :”Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop ze valt!” Daarmee bedoelt hij dat we altijd en overal omringt worden en in contact komen met bacteriën en virussen. We kunnen ze niet ontwijken. Ze zijn een deel van het leven en we kunnen ook niet zonder. Dus als we ziekte willen vermijden kunnen we ons maar beter concentreren op onze immuniteit en daaraan werken i.p.v. ons te fixeren op het “gevaar” dat overal rondom ons aanwezig is en ons bedreigt. 

Om te beginnen doen we dat door :

* een gezond voedingspatronen met voldoende nutriënten, vitaminen, mineralen, enz..
.

* voldoende en kwalitatieve slaap

* stressreductie 

* voldoende beweging


* zelfontwikkeling en groeiAls deze factoren goed zitten, dan is de kans groot dat onze afweer goed zijn werk doet. 

Immuniteit is meer dan alleen de witte bloedlichaampjes in ons bloed. Deze, maar ook andere cellen zijn van het grootste belang om te vechten tegen indringers. Tot onze immuniteit rekenen we ook alle andere factoren die ervoor zorgen dat indringers geen toegang krijgen tot ons lichaam. Onze slijmvliezen met trilhaartjes, een sterk bindweefsel, een gezonde darmflora, de zuurtegraad van onze huid… al deze aspecten maken deel uit van onze immuniteit. Het is een ingenieus spel van chemische processen dat ons gezond houdt en dus is het noodzakelijk om te zorgen dat we geen nutritionele tekorten hebben.Als we voelen dat ons systeem bedreigd wordt, biedt de natuur ons heel wat producten om ons een duwtje in de rug te geven. Denk maar aan de Vlier bv. Wat een prachtplant! Ze werkt sterk antiviraal en kan de ziekteduur van een griep of verkoudheid aanzienlijk inkorten. Maar de meest gekende is waarschijnlijk Echinacea  purpurea of Rode zonnehoed die de productie van witte bloedcellen stimuleert.

 In deze rubriek vind je vitaminen, mineralen, tincturen, voedingssupplementen die van betekenis kunnen zijn voor je immuniteit. 

De (kruiden)tips die wij geven zijn steeds bedoeld voor gezonde mensen die geen medicatie gebruiken.

De informatie en de producten vervangen nooit het consult van een arts of therapeut. Wij adviseren u om in de eerste plaats een arts te raadplegen en steeds dit advies op te volgen. Informeer ook altijd uw arts indien u kruiden gebruikt. Pan’s kruidbar kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de aanschaf of het toepassen van kruiden.

bottom of page