top of page
Stressed Man

Slaaploosheid

en stress

pan's-peace-of-mind-thee-infusie_edited_

Onze slaap is de eerste stap naar genezing want dan regenereert ons lichaam zichzelf.  Maar we kunnen de slaap pas vinden als we rust vinden. En net daar knelt het schoentje voor velen. Er zijn heel wat kruiden en natuurlijke middelen die jou hierbij kunnen ondersteunen. Maar denk in de eerste plaats aan andere manieren die jou kunnen helpen bij het vinden van rust. Laat je inspireren door volgende tips :

 

* Stop het scherm-kijken op z’n minst een half uur voor het slapen gaan.

* Zorg dat er voldoende tijd is tussen je laatste maaltijd en het moment dat je gaat slapen. Let er ook op dat je ’s avonds de voorkeur geeft aan licht verteerbare maaltijden. 

* Heb je dagelijks lichaamsbeweging? Want dat is een belangrijke ont-stresser.

* Mijd koffie of andere cafeïnerijke dranken (zoals groene thee) in de avond.

* Beperk je alcoholgebruik.

* Al gedacht aan ontspanningsoefeningen, yoga, meditatie, mindfullness,….?

* Een ontspannend bad al geprobeerd?

In deze rubriek vind je kruideninfusies, essentiële oliën, tincturen en voedingssupplementen die je weerbaarder kunnen maken tegen stress of je gemoedstoestand kunnen verbeteren.

 

De (kruiden)tips die wij geven zijn steeds bedoeld voor gezonde mensen die geen medicatie gebruiken.

De informatie en de producten vervangen nooit het consult van een arts of therapeut. Wij adviseren u om in de eerste plaats een arts te raadplegen in geval van medische problemen en steeds dit advies op te volgen. Informeer ook altijd uw arts indien u kruiden gebruikt. Pan’s kruidbar kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de aanschaf of het verkeerd toepassen van kruiden.

bottom of page