top of page
Ontwerp%20zonder%20titel-11_edited.jpg

Spieren en

 

gewrichten

pansafterlunchenergiser-thee-herbal-krui

Naarmate we ouder worden, hebben we makkelijker last van onze spieren en gewrichten. We zien het als een te aanvaarden deel van het verouderingsproces. Toch komen de klachten steeds vaker voor bij jonge mensen. De ontstekingsprocessen die aan de basis van de pijn liggen, ontstaan in veel gevallen door een opstapeling van zuren of toxines. Het is dus belangrijk om van die toxines af te raken.

 

Een gezonde levensstijl  die de inname van verzurende voedingsmiddelen beperkt is een goed begin. Té mijden zijn : koffie, alcohol, rood vlees, suiker, melkproducten. Een hoofdmaaltijd die vooral groenten bevat is sterk aan te raden. De meeste groenten hebben een ontzurend effect op je lichaam. Er zijn heeeeeel veel planten die je kunnen ondersteunen om te ontzuren. Om er maar enkele te noemen : brandnetel, berkenblad, es, blad van zwarte bes, moerasspirea, heermoes,…

Dagelijks enkele tassen thee van deze kruiden kan een hemel van verschil betekenen. In deze rubriek vind je een thee die deze ingrediënten combineert onder de weinig inspirerende naam “ontzuren”. Sexy smaakt hij niet, maar je kan de thee altijd pimpen met een aromatisch kruid zoals pepermunt of zoethout!


 

Verder staan er ook enkele voedingssupplementen die van betekenis kunnen zijn zoals magnesium en kurkuma. De natuur biedt ons ook heel wat ontstekingsremmende planten. Daarbij denken we aan de veel besproken Kurkuma als topper. Maar er is ook Boswellia of Duivelsklauw. Het supplement Cartilaton is bv een supplement dat verschillende elementen combineert en dat een goed opneembare vorm van kurkuma en boswellia combineert met eierschalenmembraan, collageen type 2, MSM,  silicium, vitamine C en mangaan. 

 

De (kruiden)tips die wij geven zijn steeds bedoeld voor gezonde mensen die geen medicatie gebruiken.

De informatie en de producten vervangen nooit het consult van een arts of therapeut. Wij adviseren u om in de eerste plaats een arts te raadplegen en steeds dit advies op te volgen. Informeer ook altijd uw arts indien u kruiden gebruikt. Pan’s kruidbar kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de aanschaf of het toepassen van kruiden.

bottom of page